Regen op vrouwenmantel

Bloeiend spul en eindelijk regen

Bij de eerste blik op de tuin vanmorgen zag ik hem al: de eerste bloem in de nieuwe daglelie!! Het is een gele, laagblijvende soort.

Gele daglelie

Ik heb er maar één van gekocht, in de hoop dat hij het zo naar zijn zin heeft dat hij flink gaat groeien. Van mij mag dit in ieder geval een flinke plant worden, vol bloemen.  Ik ben trouwens benieuwd hoe mijn nieuwe vriend er morgen bij staat. Maakt hij zijn naam waar? Is deze bloem morgen vervangen door een nieuwe?

Ook bloemen in de peultjes

Van de AH Moestuintjes zaaide ik onder meer peultjes. Vanuit het kweekbakje waarin ze opgroeiden, verhuisde ik de twee sterkste plantjes naar een pot. Er zijn overigens serieuze plannen voor een moestuintje, maar dat vergt wat werk waar we nog niet aan toe zijn.

Voor mijn peultjes in de pot bouwde ik een klimrekje en af en toen plak ik een tentakel aan één van de bamboestokken. Als het niet te hard waait, grijpt hij zich daar aan vast. En nu zitten er ook nog twee bloempjes in. Ik begin te hopen op peultjes!

Bloeiende peultjes

Dat het allemaal zo lekker groeit en bloeit, hebben we ongetwijfeld te danken aan een flinke bak vers regenwater. Ik geniet van de zon in de tuin, maar de grond was de laatste tijd kurkdroog en daar doen planten het nu eenmaal slecht op 😜 Vooral nieuwe of verplaatste planten. Daar hebben wij er steeds meer van, omdat we de schade van jarenlange verwaarlozing proberen weg te werken. Ons huis heeft een paar jaar te koop gestaan voordat wij het kochten en in die tijd is er nauwelijks iets aan de tuin gedaan. De basis bevalt ons gelukkig wel, dus daar kunnen we fijn op doorborduren.

Regen op vrouwenmantel
Altijd mooi: regendruppels op de vrouwenmantel.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.