Radijs uit eigen tuin

Twee peultjes en een radijs

Vorige week nog bloemetjes, nu al peultjes. Die had ik niet zien aankomen! Het is de eerste keer dat ik ze zaaide en ik had geen idee dat ze zich zo snel zouden ontwikkelen.

Een pannetje vol is het niet, maar ik mik ze vanavond in een gerechtje waarin ze goed zullen smaken. En het is een leuke opsteker in het kader van mijn moestuinplannen. Als het in een pot kan, kan het zeker in de volle grond.

Peultjes in pot

Het gaat hier trouwens om een AH Moestuintje. Ja, die kleine bakjes met zaadjes die iedereen aan kinderen geeft. Ik heb ze lekker zelf gehouden en geniet me te pletter. De eerste radijs heb ik al geoogst en die was heerlijk. Nummer twee is er ook klaar voor:

Radijs in pot

Radijs uit eigen tuin

Na die twee succesjes meteen maar besloten een foto te maken van mijn courgetteplant. Hij is nog niet zo groot, maar heeft wel knoppen! Later deze zomer eten wij courgette uit eigen tuin, kan niet missen.

Courgetteplant met knoppen

Ik heb begrepen dat één plant tientallen courgettes per seizoen voortbrengt en dat ze het lekkerst zijn als je ze vroeg oogst. In Zuid-Europese landen liggen die kleintjes ook altijd in de supermarkt en die vind ik inderdaad lekkerder dan de grote courgettes in Nederland. We shall see!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.