Wintersport in Fieberbrunn

We hebben een heerlijke week gehad in Fieberbrunn. Net als vorig jaar vonden we skigebied Saalbach-Hinterglemm, waar Fieberbrunn onder valt, geweldig. Het is groot, gevarieerd en voorzien van moderne skiliften. Geniet mee van onderstaande foto’s.

Op de eerste dag was het ’s morgens zonnig, later op de dag was het wat bewolkt.
Er lag al meer dan genoeg sneeuw!
Vanaf zondagnacht heeft het 48 uur lang onophoudelijk gesneeuwd.
Het zicht was de hele dag belabberd en de combinatie met een dik pak verse sneeuw op de piste maakte skiën lastig. ’s Middags dus wat langer geluncht en daarna gewandeld, geslapen en gezwommen.
Na het eten nog even de sneeuw in.
Zo zag onze auto er na twee dagen uit. Die hebben we aan het eind van de week moeten uitgraven.
Op dinsdag sneeuwde het nog steeds, maar het zicht was wat opgeklaard waardoor het skiën toch wat beter ging. We konden het kleine gebied van Fieberbrunn die dag niet verlaten. Vanwege harde wind was de verbinding met Saalbach-Hinterglemm gesloten.
Daardoor ontdekten we wel een nieuw eettentje waar we genoten van een heerlijke Tiroler gröstl.
Daarna kwam gelukkig toch de zon. Van woensdag tot en met vrijdag hadden we stralend weer.

Rode piste met sneeuwhopen

Op woensdag maakten we een mooie tocht naar Leogang. Vanuit Fieberbrunn is dat best een eindje skiën en door het mooie weer waren er rond het middaguur al behoorlijke sneeuwhopen ontstaan op de pistes. Dat was pittig voor de beenspieren en daarom besloten we de verbinding terug naar Fieberbrunn niet te skiën, maar de gondellift Tirol S te nemen. Helaas wachtte ons daar een verrassing…de gondel was al gesloten en er zat niets anders op dan skiënd af te dalen over een steile rode piste, vol hoge sneeuwhopen. We hadden de piste wel voor onszelf, want ook deze was eigenlijk al afgesloten. De man van de lift had zijn collega’s onderaan de berg al gewaarschuwd dat we eraan kwamen en hij had voor ons een taxi besteld. Het was een loodzware tocht, maar we hebben het heelhuids gered. Twee dagen spierpijn, dat wel!

Donderdag in Hinterglemm. Een rustige skidag om te herstellen van het avontuur de dag ervoor.
Al die dagen genoten we natuurlijk ook weer van het heerlijke eten in Austria Trend Alpine Resort.

Nog steeds niet echt lekker skiën

Vorig jaar heb ik in Fieberbrunn nieuwe skischoenen gekocht waardoor het skiën de laatste dagen van die vakantie opeens een stuk gemakkelijker ging. Ik had me dan ook verheugd op zes dagen skiplezier, maar helaas…blijkbaar kan materiaal niet alles oplossen. Mijn skikunsten wisselden deze week sterk. De omstandigheden trouwens ook, dus dat kan een deel van de verklaring zijn. Ik sta nog steeds achter dit artikel dat ik schreef over skischoenen kopen in een wintersportland, maar heb mezelf desondanks opnieuw moeten overwinnen. Dat heeft mijn vakantieplezier gelukkig niet verpest, want zeg nou zelf: het is hier prachtig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.